25/11-13 - 7 dage gammel

Her til morges fik silke taget endnu et hælestik. Igen var det for at fastslå om hendes billirubin værdier var stabile eller om de havde ændret sig siden i målingen i  går. Som altid tog hun det rigtigt pænt, hun fik lidt sukkervand da de stak hende - men hun har aldrig virket synderlig begejstret for sukkervandet; måske er det fordi hun kun har fået det i sammenhæng med undersøgelser og allerede betinget forbinder det lidt med en dårlig oplevelse. Da blodprøven var færdig en time efter kom overlægen Christian og fortalte at tallet stadig var lavt, dvs. hun er helt ovre sin gulsot! Hurrah for Silke, det kunne ikke være bedre! Slut med mørkebriller og nethat, vi tror hun blev glad for atter at kunne putte sig under sin dyne.

Badetid
Wiiii det er sjovt! I dag kom højdepunktet, Silke skulle i bad, det aller første bad nogensinde. Det var en sjov og dejlig oplevelse for os alle. En af vores favorit plejere Louise kom og hjalp til med badet som var både spændende men også ret hårdt for silke.

Her ses mor Charlotte igang med at bade Silke. Nedsænkningen i vandet gik meget smertefrit og uden problemer. Silke lavede store øjne men så ud til at nyde det lunkne vand og den store opmærksomhed til fulde. Hun var meget dygtig og umiddelbart tog hun det som en stor oplevelse, ligesom vi gjorde. Det er sjovt at vaske baby.
Plejeren hjalp med at vaske, det var nødvendigt da jeg skulle have hænderne fri til at tage billeder. 
Silke nød at blive svøbt! Ihh det var dejligt, hun suttede løs på sin hånd af ren fryd.
Efter badet var hun helt vågen og frisk på at erobre hele verden. Man kunne tydeligt se at det havde været en god oplevelse, næste en af de slags der blev for meget, puha for en omgang. Hun var blevet så vågen at hun drak med det samme da hun blev lagt ved mors bryst. Denne gang var blot tredje gang i hendes liv - og for os en stor succes! I hvert fald nok til at gøre mor og far stolte. Første gang hun drak for flere dage siden fik hun ca. 10 ml. Anden gang det lykkedes drak hun ca. 20 ml. Men i dag drak hun hele 30 ml. En kæmpe succes syntes vi selv. Bagefter var hun så træt at hun koksede totalt ud og har stort set sovet lige siden, der skal ikke meget til at køre et så lille liv totalt træt. Det må også være krævende med så mange sanseindtryk for et så lille liv. Ih for en dejlig dag for en skøn og smuk lille baby. 

Charlottes veninde, der officielt er udråbt til gudmor, kom på besøg i to timers tid, det var rigtigt hyggeligt. Her ses hun med Silke som hun så for første gang i dag.
Senere på dagen skete der noget meget uheldigt, Charlotte fik det skidt. Hun havde en stærk smerte i maven og feber. Det begyndte allerede dagen før men der lagde vi ikke så meget i det. Vi vil ikke rigtigt gå i detaljer nu; da vi ikke ved hvad der skal ske? Vi blev besøgt af en læge og i hvert fald har hun en større blødning i operationsaret som skal tilsees med blodprøver og temperatur målinger.
Vi håber alt går godt.

Yes! Til aften drak Silke igen uden hjælp, det var et KÆMPE fremskridt! Hun havde selv hevet sonden ud af næsen og en af plejerne kom og sagde at vi bare skulle vente med at få den sat den i. Da Charlotte lagde hende til brystet var hun meget ivrig og drak hele 37 ml. Det var meget flot og en super præstation. Vi begynder at tro på at alting nok skal blive godt, vi er i hvert fald super stolte af de fremskridt der er sket i dag. Nu er det fjerde gang hun ammer selv, men det allerbedste er nok at hun har gjort det to gange inden for den samme dag. Det er ikke sket før og vi er bare så glade for at det går fremad. 

Silke blev til aften sat op til 35 ml. pr. 3' time i sonden, i nat skifter vi til 40 ml. pr. 3' time. Det passer os godt, for i hendes alder skal hun faktisk spise hver tredje time. Det hurtige skift er sket fordi hun er så dygtig og klare det så godt. Vi har hørt fra andre forældrepar til præmature børn at mad hver tredje time kan sætte skub i amningen. Det er også klart man som lille baby ikke magter at amme hvis man bliver stoppet med mad via sonden hele tiden og ikke når at opnå en naturlig sult imellem måltiderne. Ligemeget hvad har det været en god dag med masser af babyfremskridt. Det var dejligt når det kan gå så meget op og ned; som det nuengang gør med så små størrelser.Leave a Reply.

  Om bloggen

  Denne side er lavet af Mikkel og Charlotte,
  Silke's forældre.

  En dag til dag fortælling om vores ophold på neonatal


  Silkes termin:

  Arkiver

  December 2013
  November 2013

  Kategorier

  All