26/11-13 - Otte dage gammel

I dag kunne man godt mærke at silke var meget træt, den forhøjede madmængde har slået hende helt ud. Hun har virket meget ugidelig, men det bunder nok bare i at hun stadig har lidt gulsot så træt som hun er. Børnelægen fortalte os at de ikke tror hendes gulsot er helt kureret, så i morgen skal hun have taget endnu et hælestik for at fastslå bilirubinværdien i hendes blod. Vi håber virkelig ikke hun skal ligge mere i lyskasse, det er så synd at hun bare skal ligge der, men vi kan godt se at hendes hudfarve er en anelse orange. Forhåbeligt får vi godt nyt i morgen, ellers må vi bare krydse fingre for at endnu et par dage i lys hjælper hende til at komme helt af med gulsoten. Vi glæder os til at den er helt væk. Det skulle gerne gå bedre med amningen når hun er rask og bilirubinen er bekæmpet. Hun er nemlig svær at få til at drikke når hun er så træt som hun er. Det er lidt uhyggeligt at tænke på hvor meget nogle normalt fødende mødre beklager sig over et enkelt obligatorisk hælestik, mange syntes at det var super synd for deres baby, hvilket det selvfølgelig er. Men, vores lille bitte pige skal nu have sit 7 hælestik inden for få dage; vi er meget stolte af at hun tager det så pænt, hun græder ikke engang, men beklager sig bare en smule. Hun er bare dygtig! Oven i hatten får vi hele tiden at vide af personalet at hun er sund og rask, en af dem der stryger lige igennem neo uden problemer, hun får altid ros - og det er altid dejligt.

Kl. 18:00 ammede Silke en enkelt gang, denne gang drak hun "kun" 20 ml. (Charlotte laver næsten en litter mælk om dagen, i dag lavede hun fx 980ml. Det er ca. 250 per gang, så der er nok at give af). Imens hun ammede kom der en harpenist forbi afdelingen. Først misforstod vi personalets besked da vi hørte det som "harpunist", det grinte vi en del af -> da det jo ikke var så optimalt med en harpunist imellem så mange småbørn. (Hvor skulle de skyde efter mål? Hvor stor var den harpun egentligt og var vi nødsaget til at låse os ude på toilettet for ikke at blive ramt?) Silke blev ammet imens harpenisten var her, men vi kunne sagtens høre hende fra vores stue. Det var som harpespil nu engang er, meget fredeligt og roligt. Vi tror ikke de små havde spor imod det :-)
Hjemveerne presser også på igen, det er stadig meget hårdt at bo her, specielt efter vi i dag snakkede med en socialrådgiver tilknyttet hospitalet og fandt ud af at Mikkel nok ikke kan få forlænget overlov. Det skulle lige takles, det bliver hårdt med alt den transport frem og tilbage da vi begge helst vil sove her og være to om pasningen. Vi skal nok få det til at fungere, det er vi begge to meget opsat på.

Der var action på gangen i dag. Der kom en sikkerhedsvagt og holdte øje med en besøgende på en af de andre stuer, vi troede først det drejede sig om en tvangsfjernelse af et barn. Men Charlotte overhørte personalet snakke om at "hun var bange fordi hun var blevet overfaldet", så vi går ud fra det er et splittet par hvor manden skulle se barnet. Sikkert en voldelig type der havde beskikket samkvem med hans baby. Personen der bor på stuen kommer aldrig ud og er bange. Så der er ikke kun lykkelige stunder her på Neo, de socialt udsatte tilfælde er lige om hjørnet. Det er lidt uhyggeligt, specielt hvis det havde drejet sig om en tvangsfjernelse, det er aldrig sjovt. 

I dag snakkede vi også om det underlige tilfælde med tallet 4: Det går igen mange gange i Silkes papirer. Det hele bunder i små tilfældigheder, men det er stadig lidt sjovt at tænke på.
 • Silke blev undfanget D. 4/4-2013
 • Hun blev taget ved kejsersnit 34 uger og 4 dage gammel - (i den 4 årstid)
 • 4 uger for tidligt i.flg planlagt kejsersnit.
 • Hun kom til verdenen vejende 1804 gram
 • Hun målte 44 cm
 • Hendes nummer slutter på 94

Charlotte fik til morges taget en blodprøve for hendes smerter og hævede ar. Heldigvis var der ingen infektioner, det var meget beroligende. Så slap vi for at skulle igennem en masse ubehageligheder. Da vi igår skulle have Charlotte til tjek var det lidt uhyggeligt, der var mange ting der kunne have været gået galt og lægerne malte som altid fanden på væggen. Heldigvis skyldes hendes feber bare hormonændringer efter kejsersnittet. Blodansamlingen skal nok falde, det var de sikre på. Charlotte skal bare tage det meget med ro og ikke bruge sine muskler det næste stykke tid.
 

Leave a Reply.

  Om bloggen

  Denne side er lavet af Mikkel og Charlotte,
  Silke's forældre.

  En dag til dag fortælling om vores ophold på neonatal


  Silkes termin:

  Arkiver

  December 2013
  November 2013

  Kategorier

  All