03/12-13 - 15 dage gammel

I dag skulle Silke bevise at hun kunne holde varmen. Det er ikke helt så let for en lille baby under 2 kg. Tidligere på dagen var hendes varmemadras skruet helt ned til 35,5 grader. Efter at have bevist at hun kunne holde sig på 37,0 grader. Kl. 12:00 blev slukket for varmen - faktisk blev varmemadrassen fjernet totalt. Det var svært at få hende til at holde varmen, hun svingede imellem 36,6 og 37 grader. Vi justerede hendes vægt ved at klæde hende på. Til sidst havde hun så meget tøj på at det næsten var for meget, men plejerne/lægerne sagde vi bare skulle pakke hende ind indtil hun ramte den korrekte temperatur, det resulterede i en urørlig rullepølse baby. Silke havde til slut en uld bodystocking med korte ærmer som undertøj, oven på den havde hun en normal bodystocking, et par bukser, tykke frotte strømper, en hue og til sidst en strikket alpaca-ulds kjoletrøje. Hun lød noget besværet og man kunne se at hun var pakket ind så meget som overhovedet muligt. Men det hjalp, med tøjet endte hun på 37 grader uden sin varmemadras. Det var lidt vildt med alt det tøj, men det var rart at hun nu selv kunne holde sin temperatur på 37 grader.

Her ses den lille urørlige-rullepølse-indpakkede-skinke-baby.
Endnu engang kom harpunisten og spillede, det var åbenbart et projekt startet af hospitalspræsten. Sygehuset anser harpespillet som et beroligende terapeutisk indslag, som også skulle være kognitivt godt for de små babyer på afdelingen. Vi havde travlt med amning og pusling af Silke, så det var ikke meget vi nåede at høre. 
Vi fik svar på vores hjemsendelses samtale i dag. Den skal åbenbart foregå torsdag d. 5 december, om blot to dage. Så vi syntes det er meget spændende hvornår vi kommer hjem til vores savnede lejlighed. Vi glæder os så meget, det bliver så skønt at komme hjem.

Vi fik også købt alle de sidste ting vi mangler til hjemsendelsen: Baby termometer, vaseline til termometeret, jerndråber og ACD-vitamin, (receptpligtigt). Så nu mangler vi intet af den slags. 

Silke er nu begyndt at få proteinpulver opblandet i 10 ml brystmælk 2 gange dagligt. Hun fik det første gang omkring kl 24:00 i dag og skal forsat have det derhjemme indtil hun vejer mindst 2500 gram. Dette er for at speede processen lidt op da hun er et lille pus som godt kunne bruge lidt ekstra proteiner. det bliver serveret i toppen fra en sutteflaske - uden selve flasken.

Charlotte havde fundet en smertefuld knude i hendes bryst, plejerne beroligede hende og sagde det måtte være en mælkeknude, dog ville de lige sende en jordemoder for at tilse det ordenligt. Da jordemoderen kom senere på dagen sagde hun at hun ikke vidste hvilke type knude der var tale om og at hun ville tilkalde en læge. (Denne læge kom først dagen efter). 

På billedet herunde ses til højre hendes præmatur sut set ved siden af en størrelse small newborn sut. Det er måske ikke nemt at se, men den er meget lille. Hun har haft sutten hele forløbet men har kun brugt den meget kortvarigt enkelte gange. Vi syntes bare den ville være sjov at mindes. Det er vildt så lille en sut hun har brugt <3
Lejetøjet der ses på billedet herunder er begge ting vi har fået fra hospitalet. Blæksprutten, som af personalet kaldet "sprutten", er lavet af spruttegruppen, en frivillig gruppe der hækler blæksprutter til hele landets 17 neonatal afdelinger (http://www.spruttegruppen.dk/). Hver eneste præmatur baby i Danmark har siden spruttegruppens start fået en sprutte. Meningen med sprutten er at følelsen af den minder de præmature børn om navlestrengen. Den blå hval fik vi af hospitalspræsten, den er lavet af en ældre dame, hun havde hæklet 60 af dem til Holbæk's børneafdelinger. Vi syntes den er rigtigt sød.
Vores birma opdrætter ven, Gerd Jahn, kom forbi i dag og besøgte os, det var rigtigt hyggeligt at få besøg. Hun havde endda en lille gave med til Silke, en panda-heldragt som var super sød.

Her ses Gerd og Charlotte
 

Leave a Reply.

  Om bloggen

  Denne side er lavet af Mikkel og Charlotte,
  Silke's forældre.

  En dag til dag fortælling om vores ophold på neonatal


  Silkes termin:

  Arkiver

  December 2013
  November 2013

  Kategorier

  All